Könyvelés

Üzleti adminisztráció

Vállaljuk vállakozása könyvelését, bérszámfejtését. Segítünk eligazodni az angliai adójogszabályok között. Optimalizáljuk adóterheit! Ha kívánja áttekintjük gazdálkodását, javaslatokat teszünk megtakarításokra.

Áraink versenyképesek, mindig ellenőrizzük a versenytársak ajánlatait! Ne feledje! Nálunk magyar, szlovák és cseh nyelven is kommunikálhat, természetesen az angolon kívül.


Selfemployed könyvelés , adó visszaigénylések ügyintézése !


Iroda bérlés

Legyen irodája 100 helyen az Egyesült Királyságban 

és 360 városában a Világnak !

Lehetősége van

  - üzleti telefonvonalat üzemben tartani havi díjazással

  - hívásaira cége nevében válaszolnak
 
  - hívásait kérésére átirányítják, hangpostára, vagy akár az otthonába
 
  - iroda
 
  - konferencia terem
 
  - training, meeting room
 
 - tárgyaló (akár óránkénti díjazással)
 
 - az irodákhoz tartozik, fénymásoló service, coffee service, kitchen, refreshments
 
 Legyen az ügyfelünk, mindez elérhetővé válik az Ön  számára!
 


Project Management

Vállaljuk magyar vonatkozású projectek megvalósításának támogatását . Ajánlat tételhez kérjük juttassa el hozzánk az alábbi információkat.

1. termék, szolgáltatás leírása

2. az Ön által ismert piaci konkurencia ismertetése

3. a megvalósításra szánt költségkeret

4. a megvalósításra szánt időkeret

Ezen információk birtokában tehetünk ajánlatot Business Plan ill. Marketing Plan készítésére. 

 


Gibraltár

Vállaljuk offshore cég megalapítását és teljes körű management-jét is. Jól bevált üzleti sémák állnak rendelkezésre, hogy optimalizálja adófizetési kötelezettségeit. A jó offshore üzletmenethez elengedhetetlen a megbízható offshore területen lévő bankban vezetett bankszámla is. Cégünk ellátja egy ilyen bank képviseletét Angliában és Gibraltáron.

Cégalapítás Gibraltáron

Bizonyára Ön is szembesült a nehézségekkel, melyek az offshore cégekkel kapcsolatosan felmerültek az utóbbi hónapokban, években. Nehézkes bankszámla nyitás, az adószám hiánya stb. Ha kíváncsi a megoldásra, kérjük olvassa el figyelmesen az alábbiakat! A gibraltári cégalapítás a megoldás!

Mindenekelőtt legfontosabb megemlíteni, Gibraltáron nincs VAT (ÁFA). Ez rendkívül előnyös az online kereskedőknek, az online service cégeknek. Árnyalja a képet, hogy Gibraltár ugyan az EU tagja, nem csatlakozott a vámunióhoz. Szinte minden termékre vámot kell fizetni, amit Gibraltárra beviszünk - bár ennek mértéke ritkán haladja meg a 10%-ot. Így kompenzálja az állam az elmaradt ÁFA bevételeket.

A tőke jövedelmek és a licensz díjak sem adóznak Gibraltáron. A szellemi termékeket, zenét, kutatási eredményeket szolgáltató cégek ideális székhelye tehát Gibraltár.

Az adózási, adóellenőrzési szabályok rendkívül sokat szigorodtak az EU csatlakozással, de még így is nagy szabadságot kapnak a vállalatok a költségek elszámolásakor, az adóbevallások készítésekor. A nem Gibraltáron szerzett haszon vagy egyéb jövedelem továbbra sem adóköteles. Kétségkívül sok szempontból a legelőnyösebb adóhelyszín ma az EU -ban Gibraltár.

Egy ún. local trading company - nak (nem offshore) van adószáma (Tax ID), tehát vehet ingatlant, bejegyezhet céget bárhol az EU -ban.

Hasznos tudnivalók


Az EU csatlakozás után nagy jelentőséggel bír az Offshore és Local Trading Company közötti különbség.

Az Offshore cég nem kap adószámot és annak hiányában bankszámlát sem nyithat Gibraltáron. Így az EU -ban gyakorlatilag nincs értelme a használatának.

A Local Trading Company kap adószámot. Igaz, 10 % nyereségadó terheli a jövedelmet, de ez csak a Gibraltáron megszerzett jövedelemre igaz. A kis országon túl termelt jövedelem nem adóköteles.

A cégnek mindenekelőtt szüksége van egy székhelyre (registered office), ez elegendő a bejegyzéshez. Ettől azonban még nem válik a cég Local Trading Company -vá, az adóhivatalhoz (ETB) kell fordulnunk a megszerzéséhez. Itt eldől, hogy az általunk tervezett tevékenység engedély köteles-e(trading licence). Licence köteles tevékenység pl. a dohány, az üzemanyag, a gyógyszer, a kereskedelem, a pénzügyi szolgáltatások. Hasonlóképpen, mint bárhol az EU -ban.

Ha engedélyköteles a tevékenység, keresnünk kell egy kiadó ingatlant, aminek a címére még nem jegyeztek be semmilyen Trading Licence-t. Ugyanis a helyi jogszabályok szerint egy ingatlanba egy Trading Licence jegyezhető csak be. Valószínűleg emiatt is nagyon drága a kereskedelmi ingatlanok bérlete Gibraltáron. Szükség esetén segítünk a megfelelő ingatlan felkutatásában. Ajánlatos nagyon körültekintőnek lenni és szakértőhöz fordulni e kérdésben, mert előfordul, hogy az ingatlanra a tulajdonos állítása ellenére (sokszor a tudtán kívül) jegyeztek be trading licence-t! Ilyenkor nehéz visszaszerezni a hiába kifizetett bérleti díjat, a kérvényünket az ETB el fogja utasítani.

Egyszerűbb a helyzet, ha nem engedélyköteles a tevékenység. Ebben az esetben elegendő egy asztalt és széket bérelni egy irodában, ahonnan a tevékenységet folytatja a cég. Ezt nálunk is megteheti, biztosítunk asztalt és széket bérleti díj ellenében cége számára. A cég dokumentumaival és a bérleti szerződéssel fordulhatunk már az adószámért.

Az adószám birtokában a bankszámla nyitás következik. Bankszámlát nem kötelező Gibraltáron nyitnia, de ha kívánja, abban is tudunk segíteni.


Vendéglátás

Gyakoriak a kérdések az angliai vendéglátóipar, büfé kocsi, kürtöskalács, lángos és takeaway témákban, ezért gondoltuk leírjuk mit tapasztaltunk, láttunk az elmúlt 8 évben ezen a területen.

Kürtös kalács, lángos, büfé kocsi

Ezen tevékenységek, ha valaki utánfutóból vagy utcai standról akarja végezni, engedélykötelesek! Bővebben az alábbi linken lehet információt találni: https://www.gov.uk/street-trading-licence.

Ezek az engedélyek nagyon nehezen beszerezhetőek, mert általában az önkormányzatok nem szeretik ezeknek az árusítóhelyeknek a látványát, valamint ellenérdeke az üzlettulajdonosoknak, rontja az utca látképét, régimódi, kellemetlen szagú, és még sokáig sorolhatnánk az ellenérveket. Általában az a törekvés, hogy ez a „műfaj” eltűnjön a városokból, korlátozódjon a piacokra, Country fair-ekre stb.

A magyar kürtös kalácsot és lángost nem ismerik Angliában, mert sajnos nem Magyarországra járnak az angolok nyaralni. Ezért idegenkedve tekintenek ezekre a finomságokra. Leginkább csak itt élő magyarok körében van erre kereslet.

Take away

Angliában nagy hagyománya van a chipy (fish and chips shop)-nek. Igazából ezekben a shopokban mindent árulnak, amit olajban gyorsan ki lehet sütni. Esténként az emberek sorban állnak előtte és hazaviszik a vacsorát, vagy gyorsan megeszik az utcán, vagy a kocsiban elfogyasztják, házhoz is szállítanak belőle. Vannak gyűjtő web site -ok, ahol a házhoz szállító cégek reklámoznak, és ahol a vásárló válogathat közülük, ráadásul kiválaszthatja a hozzá földrajzilag legközelebbit.

http://www.just-eat.co.uk/

Éttermek, pub-ok

Egy étterem vagy pub nyitásánál érdemes szakemberhez fordulni tanácsért. Ez a szakma évszázadok óta töretlenül fejlődik a helyi sajátosságok szerint. Ebből fakadóan kár párhuzamokat keresni a magyar és az angol étterem ipar között. A párhuzamok csak a szakmai alapoknál találhatók. A részletekben jelentősen eltér a magyar kultúrától.

Példaként a leghíresebb londoni magyar étteremben - amit egyébként egy skót ember alapított vagy 150 éve - a brassói aprópecsenyét egy darabban tálalják, ugyanis a darabolt (kockázott) marha vagy sertéshús felszolgálása egy posh étteremben nagyon illetlen dolognak tűnhet.

A pub-ok persze kínálnak curry-t és hot pot-ot (gulyáshoz hasonló egytálétel), de ott nincs felszolgálás a hagyományos értelemben. A pulthoz kell menni és leadni a rendelést, majd a készételt az előrendelés és fizetés után a pultos ügyetlenkedi az asztalhoz. 


A cégünknél dolgozik freelance Mr Sab Losy, (Losy Szabolcs), aki 1956-ban hagyta el az országot majd a vendéglátó iparban futott be karriert. Nagy franchise cégeknek dolgozott. Egy ilyen cég alkalmazásában telepítette az első John Bull pub-okat Magyarországon.

Ha éttermet vagy pub-ot nyitna, állunk szíves rendelkezésére.Orvos regisztráció

Orvosok regisztrációja

 

Ha Ön orvos vagy gyógyszerész és szeretne Angliában praktizálni, keressen fel minket. Szívesen segítünk, hogy regisztrált doktorrá váljon az Egyesült Királyságban.

2009 november 16-ától változások léptek életbe a regisztrációval kapcsolatosan !!!

Az alábbi weboldalon minden szükséges információt megtalál. Ha mégis nehézségekbe ütközne, vagy idő szűkében van, cégünk díjazás ellenében vállalja az ügyintézést.

http://www.gmc-uk.org/doctors/medical_register.aspFogorvosoknak

Fogorvosok regisztrációja

 

Számos fogorvos dolgozik az Egyesült Királyságban.  Az angol NHS rendszer nagyban letakarja az angol fogászati ellátást. Ez a  magyar szakemberek számára szokatlan, sokakat elriaszt, míg mások sikeresen dolgoznak és vannak akik praxist is szereznek. Ügyfeleink között több fogorvos is van, ezért rendelkezünk tapasztalatokkal ezen területen is.

Ha az Egyesült Királyságban fogászként akar dolgozni, feltétlenül regisztráltatnia kell magát!
 
Az alábbi weboldalon megtalálja a szükséges teendőket. Ha mégis nehézségekbe ütközne vagy esetleg idő szűkében van, cégünk díjazás ellenében vállalja az ügyintézést.
 
 

http://www.gdc-uk.org/   Bankszámlanyitás

Cégünk több angliai bankkal is üzleti kapcsolatban áll.


Ügyfeleink számára a legmegfelelőbb és legegyszerűbb ügyintézés érdekében előzetesen egyeztetünk banki ügyintézőnkkel, és ügyfeleinkkel közösen választjuk ki a számukra legmegfelelőbb banki megoldást.

A bankszámlanyitás feltételei egész Európában folyamatosan szigorodnak, így az Egyesült Királyságban is, ami a Money Laundering Regulations életbelépésének következménye. Ezért kérjük, amennyiben igénybe venné ezzel kapcsolatos szolgáltatásunkat egyeztessen szakértőnkkel, hogy az Ön számára legmegfelelőbb megoldást tudjuk megtalálni.


Amire mindenképp szüksége lesz:


  • Útlevél és magyar kártyás személyi igazolvány + lakcímkártya
  • Az Ön nevére és magyar lakcímére szóló 3 havi bankszámlakivonat
  • Angol mobil telefonszám
  • Cégének regisztrációs száma
  • Bankszámlanyitáskor minden igazgatónak és a cég működését meghatározóan befolyásoló személynek azonosítania kell magát, vagyis a személyes megjelenésük elkerülhetetlen.

Ha a fent említett iratok rendelkezésre állnak, a bankszámlanyitás kb. 1.5 órát vesz igénybe.


ÉpítőiparAmennyiben vállalkozását az építőipar területén képzeli el, akkor széleskörű támogatást nyújtunk minden területen. Több munkatársunk is építőipari vállakozások vezetője volt, vagy éppen most is konzultánsa angliai építőipari vállalkozásoknak. Kapcsolatainkkal nem csak segíthetjük vállalkozását az indulásban, de akár megbízásokat, megrendeléseket, üzletet is közvetíthetünk az Ön leendő vállalkozása számára.

Sok feltételnek kell megfelelnie a vállalkozásnak ahhoz, hogy partnere lehessen nagy angliai építőipari vállalkozásoknak. Elsősorban a munkavállalók számára fontos, hogy beszerezze a szükséges iratokat, hogy legálisan dolgozzanak a vállalkozás munkatársai. NI kártya, CSCS kártya, munkavállalói regisztrációs kártya stb., amik nélkül nem lehet Angliában munkát vállalni az építőiparban. Biztosítással is kell rendelkeznie. A szerződéses munkákat lehetetlen biztosítás nélkül elnyerni. Az ezekkel kapcsolatos ügyintézésben is teljes körű támogatást nyújtunk! Ha adózással kapcsolatos kérdései lennének, vegye fel a kapcsolatot Skypon munkatársainkkal.
 
Nincs tisztában a foglalkoztatás szabályaival? Cégünk teljeskörű tájékoztatást nyújt! Ajánljuk munkaerő kölcsönző szolgáltatásunkat is. Így leesik a Ön válláról minden adminisztrációs teher, ráadásul megszabadul a foglalkoztatás felelősségétől. Ezenkívül pénzt is takarít meg az általunk kínált konstrukcióval.

Aggódik  vajon kifizetik-e? Vállaljuk szerződései angol nyelvű elkészítését. Kívánságára részt veszünk az ártárgyalásokon. Egy jó szerződés megóvhatja Önt a pénzügyi kockázatok jelentős részétől!


Lakcím szolgáltatás

Ha self-employed-ként szeretné regisztráltatni magát Angliában, vagy gépkocsit esetleg yachtot szeretne regisztrálni vagy adóbevallást kell tennie, lakcímre lesz szüksége. Cégünk díjazás ellenében informális lakcímet biztosít, a postáját is kezeli.

A lakcímhez szüksége lesz útlevelének vagy személyigazolványának másolatára, valamint egy, az Ön nevére szóló bankszámlakivonat másolatára is.Gépkocsi regisztráció

Az elmúlt években sorra jelentek meg Magyarországon a szlovák, német, svájci rendszámú autók magyar tulajdonossal. Ez Angliában is lehetséges. Előnye, hogy a használt autó importjakor nem kell ÁFA-t és regisztrációs adót sem fizetni.
 
Habár angliai lakcímre szüksége lesz,  annak birtokában a jogosítványát is kicserélheti. Az ezzel kapcsolatos ügyintézésben szívesen segítünk.

Az alábbi weboldalak tartalmaznak néhány információt, ami érdekes lehet az Ön számára.

www.dft.gov.uk/dvla/ 
www.carregisterinuk.co.uk

Ha mégis nehézségei lennének a hivatalos levelezés során vagy pusztán időszűkében van, díjazás ellenében vállaljuk a teljes ügyintézést.Termékforgalmazás

Növelje meg cége bevételét eBay és Amazon online értékesítési tapasztalatunk segítségével.

Anglia jelenleg az online értékesítés egyik fellegvárának mondható 14 millió aktív vásárlóval. Naponta több millió online megrendelést kapnak az eBay és Amazon shop-okon keresztül értékesítő helyi vállalkozások. Tartozzon Ön is a sikeres cégek közé, akik kihasználják az online értékesítés adta új, és szinte végtelen lehetőségeket - mindezt a költségek optimalizálásával.

Segítséget tudunk nyújtani cége PayPal, Amazon, eBay fiókjának elkészítésében vagy akár teljes menedzselésében is.

  • Vállajuk cége PayPal, Amazon, eBay fiókjának elkészítését vagy akár teljes menedzselését.
  • Vállaljuk az Ön cégére szabott egyedi grafikai dizájn elkészítését, mind a termékek megjelenítési, mind az online shop-os felültéhez.
  • Az ügyfelekkel való kapcsolattartás még soha nem volt ilyen egyszerű: vállaljuk eBay és Amazon shop -ja teljes ügyintézését, reklamációk kezelését angol és magyar nyelven egyaránt.
  • Termékeinek eBay, Amazon oldalára való folyamatos feltöltéséről gondoskodunk, az értékesítés után a termékek biztonságos csomagolását, postázását is elvégezzük.
  • Az angliai követelményeknek teljes egészében megfelelő minőségi és folyamatszabályozási rendszerünkben figyelemmel kísérjük raktárkészlete alakulását, ennek köszönhetően időben értesítjük Önt, ha árukészletének utántöltése szükségessé válik.

Az eladott termékek vevő részére való eljuttatásáról saját, a Királyi Posta által a számunkra kihelyezett nagyüzemi postázó egysége gondoskodik. Legyen a célállomás akár az Egyesült Királyság, Írország, vagy a világ bármely pontján, az Ön terméke legkésőbb a vásárlást követő munkanapon postázásra kerül a vevője részére.

Árukészlete raktározásáról és biztonságáról közel 1 000 m2 -es, a nap 24 órájában őrzött raktárhelységben gondoskodunk, szigorú raktározási és nyilvántartási irányelvek alapján.

Önnek nincs más dolga, mint hátradőlni és élvezni az online kereskedelem által nyújtott előnyöket.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az angliai online értékesítés...